Passivhus

XNvillan har tagit fram 3 st passivhus som ”typhus” för att enkelt kunna erbjuda alla ett kostnadseffektivt pris på eget passivhus.

Våra modeller 1-plan Edit, 1½-plan Einar och 2-plan Evert erbjuder blandade lösningar på boende för stora och små familjer.

Villa Edit Villa Einar Villa Evert

På XNvillan är vi certifierade passivhusdesigners

Själva begreppet passivhus myntades av den tyske forskaren Wolfgang Feist, som även vidareutvecklade tankarna och grundade det första passivhusinstitutet (PHI) i Darmstadt.

Passivhuskonceptet som byggnadsstandard ska vara energieffektivt, komfortabelt, ekonomiskt och samtidigt miljövänligt. Hos PHI finns det över 20 000 byggda passivhus som referens och ett certifieringssystem med allt från byggkomponenter till projektörer.

Dessa erfarenheter och byggsätt har vi stor användning av i utvecklingen av XNvillan och när vi levererar våra passivhuskomponenter.

Hos XNvillan kan ni få de miljösmarta och hälsosamma passivhuskomponenterna. Detta genom en diffusionsöppen konstruktion som ger fukten chans att torka ut istället för en diffusionstät konstruktion med plastfolie som stänger in fukten i väggar och tak.

Vi isolerar våra väggar och tak med cellulosaisolering vilket är en återvunnen produkt som också har den naturliga förmågan att buffra och släppa fukt och på så sätt behålla en jämn luftfuktighet året runt.

För att få till ett passivhus krävs det att många yttre och inre egenskaper faller på plats. Som bland annat husets placering i fårhållande till väderstreck, antal fönster och samanlagda ytor i huset.

Kontakta oss för mer info om passivhuskomponenter och vad vi kan leverera till just ert unika hus.