Evert

Villa Evert, 2-plan

Entrén till villan görs genom en kallfarstu för att på så sätt inte släppa ut den uppvärmda luften i villan. detta har också gett oss plats att skapa ett skafferi i anslutning till köket.

Planlösning bygger på en uppdelning i en stor och öppen del med plats för stor matplats och soffa framför kaminen och en mer privat del med kök och gästrum eller arbetsrum. Uppdelningen sker genom en kärna fylld av funktioner, teknik, badrum och en inbyggd soffa för egen tid eller kanske en nattgäst.

Med generösa fönster i sitthöjd tar vi tillvara det tjocka väggar som ett passivhus erbjuder.

De långa siktlinjerna i villan skapar rymd och göra att solljuset ges möjlighet att skapa en rytm över dagen. Kopplingen till övervåningen sker via en trappa som löper från varadagsrummet upp till ett mera privat allrum, som knyter ihop villans sovrum.

Villa Evert

Evert_Framsida3D_151216 Evert_Baksida3D_151216 Evert_Bottenplan_151216 Evert_Överplan_151216 Evert_Bottenplan3D_151216 Evert_Överplan3D_151216